Мелопита

Дата: 07.05.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пълномаслена извара
150 г мед
3 яйца
1 с. л. царевично брашно
1 щипка сол
кората от 1 лимон
мед и канела за поръсване
краве масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
МелопитаИзварата се смесва с меда, яйцата и брашното, и се разбърква добре. Овкусява се с настърганата лимонова кора и щипка сол.
2
Мелопита 2Сипва се в застлана с пергаментова хартия форма за печене (с диаметър 20 см), стените на която са намазани с масло.
3
Мелопита 3Пече се 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
4
Мелопита 4Мелопитата се сервира топла (но не гореща), залята с мед и поръсена с канела.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2015
Формата ми за печене е по голяма,но се получи.
2.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2015
Моята се получи по - тънка , защото я правих в тава с по-голям диаметър
1.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2015
Здравейте Лора и Стоян!Обожавам да готвя,обожавам да посрещам гости.Гледам предаването ви а и всички други свързани с готварство.Купих си вашата книга.Имам предложение напишете книга \"меню\" по дни в помощ на всяка заета майка,съпруга.Да включва и меню за бебето и порасналите деца!Да включва предложение за детски рожден ден.Ден с приятели.Пикник,и не със скъпи продукти а с ежедневни и бързи рецепти.Национални и съобразени със сезоните.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта