Менудо

Дата: 28.12.2011
Източник: Бон Апети
Менудо
 
Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе
1/2 кг телешки джолан
1/2 глава лук
6 скилидки чесън
4 сухи люти чушки
2 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. кимион (прясно смлян)
сокът от 1 лайм
1 с. л. сол
лайм, лук и пресен риган за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Менудо
Шкембето се поръсва със солта и сока от лайм и се оставя така за 30 минути. След това се измива със студена вода. Нарязва се на ленти, слага се в тенджера и се залива със студена вода. Вари се 10 минути.


2
Менудо  2
Прецежда се и се слага в тенджера. Добавя се телешкият джолан, нарязан на кубчета, залива се със студена вода, слагат се 3 скилидки от чесъна, лука и ригана. Вари се 3–4 часа.


3
Менудо  3
Чушките се слагат във вряла вода за 30 минути. След това се обелват и се пюрират с кимиона, останалия чесън и част от бульона.

 


4
Менудо  4
Бульонът се прецежда. Месото и зеленчуците се смесват с пюрето от чили и част от отцеденият бульон. Оставя се да къкри още 20–30 минути. Сервира се с лайм, пресен риган и ситно нарязан лук.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2015
Сготвих го с пиле вместо шкембе и стана страхотно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта