Мус от бял шоколад с ягоди

Истинска кулинарна класика
Източник: Бон Апети
Дата: 26.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл животинска сметана
300 г бял шоколад
1 шушулка ванилия
1 ч. л. желатин

за гарниране:
200 г ягоди
100 мл ягодов оцет
2 с. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Мус от бял шоколад с ягоди
Шоколадът се разтопява на водна баня и се оставя леко да се охлади.
2
Мус от бял шоколад с ягоди 2
Сметаната се ароматизира със семенцата от шушулката ванилия. Разбива се много добре, докато се получи стабилна пяна, но не бива да се прекалява, за да не се пресече.
3
Мус от бял шоколад с ягоди 3
Добавя се към шоколада на няколко пъти, при постоянно бъркане.
4
Мус от бял шоколад с ягоди 4
Желатинът се накисва във вода и се разтопява в микровълнова фурна. Когато се охлади леко, се налива към сместа, при постоянно бъркане.
5
Мус от бял шоколад с ягоди 5
Кремът се разпределя в чаши и се прибира в хладилник.
6
Мус от бял шоколад с ягоди 6
Оцетът и медът се смесват и се редуцират на умерен огън.
7
Мус от бял шоколад с ягоди 7
Мусът се сервира с разполовени ягоди и с редукцията.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2018
Бърз, лесен и вкусен!
2.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2016
страхотен
1.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2016
Направих го без редукцията и пак стана много хубаво.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: