Новогодишна изненада с круши и шоколад

Дата: 16.12.2006
Източник: Бон Апети
Новогодишна изненада с круши и шоколад
 
Необходими продукти:
400 г точени кори
пудра захар за поръсване
масло за намазване
2 с. л. захар за варенето на крушите
4 с. л. захар
2 ванилови шушулки
10 жълтъка
1 круша
250 мл сметана
250 мл прясно мляко
200 г шоколад
сладолед за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Новогодишна изненада с круши и шоколадПрясното мляко се налива в малка тенджера, добавя се сметаната, ароматизира се с ваниловата кора и се кипва. След това ваниловата кора се изважда.
2
Новогодишна изненада с круши и шоколад 2Жълтъците се разбиват със захарта и се наливат във врящото мляко, като се бърка. Вари се 1-2 минути, без да спира да се разбърква.
3
Новогодишна изненада с круши и шоколад 3Шоколадът се слага в купа и се залива с 500 мл от ваниловия сос. Разбърква се, за да се разтопи шоколадът.
4
Новогодишна изненада с круши и шоколад 4Крушата се обелва, почиства се и се нарязва на малки кубчета. Кубчетата се сипват в тенджера с вряща вода заедно със захарта и се бланшират, докато леко омекнат.
5
Новогодишна изненада с круши и шоколад 5Бланшираните круши се отцеждат много добре от водата и се изсипват в разтопения шоколад.
6
Новогодишна изненада с круши и шоколад 6Сместа се разлива в малки формички и се поставя във фризер.
7
Новогодишна изненада с круши и шоколад 7От корите се отрязват квадрати с дължина на стената около 8 см. Квадратните тестени листове се поставят по 3 един върху друг, като всеки един се намазва с масло.
8
Новогодишна изненада с круши и шоколад 8В средата на всеки квадрат се поставя по една от замръзналите шоколадови формички. Срещуположните краища на квадрата се събират, така че да се получи "пакетче". Останалите да стърчат краища внимателно се изрязват.
9
Новогодишна изненада с круши и шоколад 9По този начин се завиват и останалите формички и се поставят във фризер, за да стегнат. След това се слагат в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пекат 10-15 минути.
10
Новогодишна изненада с круши и шоколад 10Щом се извадят от фурната, формичките се поръсват с пудра захар. Сервират се с топка сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


335 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта