Крем "Брюле" с тиква и банани

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл готварска сметана
200 г тиква
30 г масло
4 жълтъка
1 банан
1 ч. ч. кафява захар
1 капсула ванилия (2 ванилии на прах)
захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Крем \
Тиквата се нарязва на парчета, почиства се от семето и се обелва.
2
Крем \
След това обелените парчета тиква се настъргват в кухненски робот.
3
Крем \
Маслото се слага в тенджера и след като се загрее, се сипва настърганата тиква. Налива се 1 к. ч. гореща вода и тиквата се задушава 15-20 минути под капак.
4
Крем \
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с кафявата захар. Постепенно се налива 1/2 от сметаната, разбърква се и се ароматизира с ванилия.
5
Крем \
Останалата сметана се пюрира заедно със задушената тиква.
6
Крем \
Пюрираната тиква се налива в яйчената смес и се разбърква добре.
7
Крем \
Бананът се обелва и се нарязва на колелца, които се разпределят във формички за крем. Отгоре се налива кремът и купичките се нареждат в тава.
8
Крем \
В тавата се налива вода, така че за стига до средата на купичките. Кремът се пече около 60-80 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна. След това десертът се охлажда, поръсва се със захар и се връща във фурната, за да се запече захарта.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: