Омлет с тиква

Източник: Бон Апети
Дата: 16.11.2004
Омлет с тиква
 
Необходими продукти:
6 яйца
1/2 ч. ч. прясно мляко
500-800 г тиква тип "Цигулка"
2 стръка праз
3 стръка копър
20-30 г орехови ядки
20-30 г стафиди
3-4 с. л. зехтин
1-2 щипки индийско орехче
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Омлет с тиква
Тиквата се почиства от семето, полива се със зехтина и се поставя в тава. Пече се 25-30 минути в предварително сгорещена до температура 180-200 градуса фурна. Месестата част на изпечената тиква се изважда с лъжица и се пюрира в кухненски робот.
2
Омлет с тиква 2
Празът се нарязва на колелца и се поставя в намаслена със зехтин тавичка. Пече се около 20 минути при температура 180-200 градуса в предварително загрята фурна.
3
Омлет с тиква 3
Яйцата се разбиват с прясното мляко. Подправят се със солта, индийското орехче, черния пипер и наситнения копър. Добавят се стафидите, нарязаните наситно орехови ядки и охладеното тиквено пюре. Разбърква се добре и се изсипва върху изпечения праз.
4
Омлет с тиква 4
Пече се в предварително загрята до температура 160 градуса фурна, докато се стегне. Омлетът се поднася нарязан на триъгълни или квадратни парчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: