Оризов кекс

Дата: 15.01.2013
Източник: Бон Апети
Оризов кекс
 
Необходими продукти:
250 г перлен ориз
500 мл прясно мляко
4 яйца
3 с. л. краве масло
1 ч. ч. пудра захар
кората от 1/2 лимон
1 ванилия
100 г черен шоколад
1 щипка сол
краве масло за намазване на тавата
галета за поръсване на тавата
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Оризов кекс
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Оризът се измива добре и се слага да се вари в около 250 мл вода. Когато я поеме, постепенно се налива млякото и се доварява, докато се получи гъста каша. Оставя се да изстине.

 


2
Оризов кекс 2
Маслото, размекнато на стайна температура, се разбива със захарта с миксер. Постепенно се прибавят жълтъците, като продължава да се разбива с миксера. Ароматизира се с лимоновата кора и ванилията.

 


3
Оризов кекс 3
Слага се изстиналият ориз и се разбърква с телена бъркалка.

 


4
Оризов кекс 4
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и се добавят, като се разбърква внимателно с шпатула.

 


5
Оризов кекс 5
Тава се намазва с масло и се поръсва с галета. Разпределя се половината от оризовата смес и се слага от шоколада, предварително нарязан наситно. Покрива се с останалия ориз и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути.

 


6
Оризов кекс 6
Оставя да се охлади, поръсва се с пудра захар и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2015
Много бърза и лесна рецепта с отличен резултат
1.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
Много вкусен десерт! Сложих млечен шоколад и май така ми допада повече. Според мен този десерт е подходящ дори за специални случаи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта