Отворена баница със зеленчуци

Дата: 29.08.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертестоза плънката:
1 патладжан
1 тиквичка
3 зелени чушки
3 червени чушки
2 глави червен лук
250 г краве сирене
100 г чери домати
3 яйца
150 мл животинска сметана
1 дафинов лист
80 мл зехтин
3 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
индийско орехче и лют червен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Отворена баница със зеленчуци
Червените и зелените чушки се изпичат във фурната. Завиват се с фолио за свежо съхранение и след като се охладят се обелват и се почистват от семките. Нарязват се на ивички.

 


2
Отворена баница със зеленчуци 2
Червеният лук се обелва и се нарязва на полумесеци, запържва се в 20 мл от  зехтина, заедно с дафиновия лист, до карамелен цвят, на умерен огън.

 


3
Отворена баница със зеленчуци 3
Патладжанът и тиквичката се нарязват на кубчета и се поливат с 30 мл от зехтина. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто (поне 20 минути), като се овкусяват със сол и черен пипер. Чери доматите се разрязват на две.

 


4
Отворена баница със зеленчуци 4
Яйцата се разбъркват, смесват се със сметаната и натрошеното сирене, листенцата мащерка, сол, черен пипер, индийско орехче и лют червен пипер.

 


5
Отворена баница със зеленчуци 5
Бутертестото се разточва и се слага във форма с махащо се дъно, като трябва да покрие и стените. Надупчва се с вилица, за да може да диша.

 


6
Отворена баница със зеленчуци 6
Отгоре се покрива с пергаментова хартия и се слага морска сол, която не позволява на тестото да се надига. Пече се в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. Солта и хартията се отстраняват и се допича за още 10 минути. Охлажда се леко.

 


7
Отворена баница със зеленчуци 7
Върху него първо се разпределя сместа с яйца и сирене.

 


8
Отворена баница със зеленчуци 8
После се слагат зеленчуците: чушките, лукът, патладжана и тиквичките и накрая чери доматите. Полива се с останалия зехтин и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути.

 


9
Отворена баница със зеленчуци 9
Когато е готова, баницата се оставя да се охлади закратко и се нарязва на триъгълни парчета.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2014
Моята баница малко се затвори. Понеже ми остана бутер тесто, направих една преплетена решетка отгоре от изрезките (намазани с яйце) и я допекох с нея накрая - хем не артиса нищо, хем за визуален ефект. Черитата ми бяха всъщност нарязани наситно сушени домати, с които се получи чудно. А животинска сметана не намерих, но и със заквасена става. Хората, които я опитаха си облизаха пръстите!
4.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2014
Лесно и вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2014
ПРЕКРАСНО БИ БИЛО , АКО ПОНЕ В ДНИТЕ НА СТРОГ ПОСТ , КАТО ДНЕШНИЯ , ПРЕДЛАГАТЕ ПОСТНИ ЯСТИЯ, ДОРИ И БЕЗ МАЗНИНА.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Не препоръчваме такъв вариант, тъй като заквасената сметана е по-кисела и ще промени вкуса на ястието. Разбира се решението е твое - от нея използвай 100 г.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
може ли да заменя животинската сметана с заквасена и в какво количество?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта