Пълнена тиква с ориз и гъби

Интересно постно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 малки тикви „Цигулка“
80 мл зехтин
1 глава лук
100 г глава целина
100 г кафяв ориз
100 г черен ориз
800 мл зеленчуков бульон
1 дафинов лист
4 скилидки чесън
30 г корен джинджифил
200 г кафяви печурки
4 стръка прясна мащерка
100 г червено зеле
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнена тиква с ориз и гъби
Тиквите се измиват, разполовяват се, почистват се и се поставят в тава, с разреза нагоре. Заливат се с 20 мл от зехтина, овкусяват се със сол и черен пипер и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 40 минути.
2
Пълнена тиква с ориз и гъби 2
След това се изваждат и се издълбават.
3
Пълнена тиква с ориз и гъби 3
Лукът и целината се нарязват наситно и се запържват в 30 мл от зехтина.
4
Пълнена тиква с ориз и гъби 4
Добавят се двата вида ориз, бульонът и дафиновият лист. Готви се под капак до готовност – около 25–30 минути.
5
Пълнена тиква с ориз и гъби 5
Чесънът и джинджифилът се наситняват и се запържват в 20 мл от зехтина. Добавят се гъбите, предварително почистени и нарязани натънко. Щом се позапържат, се прибавят мащерката и зелето, нарязано натънко. Готви се, докато омекне.
6
Пълнена тиква с ориз и гъби 6
В купа се смесват оризът, издълбаната част от тиквата и гъбената смес и се овкусява със сол и черен пипер.
7
Пълнена тиква с ориз и гъби 7
Тиквите се пълнят с получената смес и се пекат 15 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2015
Наистина много вкусно ястие! http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2015/02/kurbis-gefullt-mit-reis-und-pilzen.html
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: