Картофени кюфтета с млечен сос

Източник: Вероника
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.12.2014
Картофени кюфтета с млечен сос
 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
1 кг картофи
1 глава лук
2 яйца
магданоз
копър
брашно
галета
червен пипер
черен пипер
сол

за соса:
3 с. л. майонеза
2 с. л. ксело мляко
1-2 скилидки чесън
копър
черен пипер
сол


Начин на приготвяне:
1
Картофени кюфтета с млечен сос
Сварете картофите в подсолена вода. Когато са готови, ги охладете в студена вода за кратко.
2
Картофени кюфтета с млечен сос 2
Намачкайте картофите на пюре. Добавете нарязания наситно лук, яйцата, магданоза и копъра, и подправете със сол, червен пипер и черен пипер. Добавете малко брашно, до получаване на мека смес, която да оформяте с ръце.
3
Картофени кюфтета с млечен сос 3
Оформете кюфтенца от сместа и ги оваляйте в смес от брашно и галета.
4
Картофени кюфтета с млечен сос 4
Изпържете кюфтетата в предварително загрято олио, до получаване на златиста коричка. Извадете ги на кухненска хартия, за да попие мазнината.
5
Картофени кюфтета с млечен сос 5
Сервирайте с млечния сос.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2017
Ние в къщи обожаваме картофени кюфтета,но аз добавям малко настъргано краве сирене и около 50гр кашкавалена моцарела. Преди да ги изпържат ги топканм в разбито яйце.
12.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2017
Уникално вкусни кюфтенца! Добавих само малко сирене в сместа и станаха уникални :)
11.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2017
Вкусотия. Колкото и да ги приготвям не ни омръзват
10.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2016
Така изглеждат моите кюфтенца
9.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2016
Винаги съм обичала картофени кюфтета, но с този сос са просто страхотни. Да си оближеш пръстите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
Цвети се регистрира в сайта.
Dilyana Tsingileva се регистрира в сайта.
dora_nikolova се регистрира в сайта.
Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: