Пълнени тиквички с ориз

Дата: 18.03.2010
Източник: Бон Апети
Пълнени тиквички с ориз
 
Необходими продукти:
800 г тиквички (6 бр.)
2 с. л. ориз (60 г)
50 мл олио (5 с. л.)
1 глава лук
4 чери доматчета
сол и копър на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се измиват. Режат се на 2–3 равни части и с вилица или с друг прибор се издълбават почти до дъното (получава се форма на бъчвички).
2
В мазнината се задушават лукът, оризът, нарязаните наситно домати, месестата част от тиквичките и наситненият копър.
3
Тиквичките се пълнят с плънката и се подреждат в тава. Заливат се до половината с вода и се посоляват. Запичат се във фурна на 200 градуса за около 45 минути, докато водата заври.


Съвет:
Може да се поднесат с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта