Филе от морски дявол със сос „Бернез“ и тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2010
Филе от морски дявол със сос „Бернез“ и тиквички
 
Необходими продукти:
1 кг филе морски дявол
1/2 ч. л. естрагон
1 лимон
200 г краве масло
4 жълтъка
олио за намазняване
сол и смлян черен пипер на вкус
3 стръка кориандър
1/2 ч. л. куркума
2 с. л. зехтин
500 г тиквички
сол и смлян бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Филетата се овкусяват със сол и черен пипер и се запечатват в намазан с олио тиган. Прехвърлят се в намазнен съд и се пекат около 10 минути на 200 градуса.
2
Тиквичките се режат на полумесеци и се задушават със зехтина и 50 мл вода. Добавят се куркумата и наситненият кориандър и се сваля от огъня.
3
Филетата се разпределят в порционни чинии и се гарнират с тиквичките.
4
Сосът се приготвя, като жълтъците се разбиват на водна баня, към тях се добавя на тънка струя разтопеното масло. Всичко се бърка енергично и се овкусява с лимоновия сок, естрагона, сол и пипер.
5
Сосът се сервира отделно в сосиера или порциите се заливат с него.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: