Пъстърва с лимонов сос с каперси

Дата: 29.06.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пъстърва
1-2 с. л. каперси
80 г масло за соса
1 щипка сол
1 щипка канела
1 с. л. масло
1 с. л. стафиди
1 к. ч. сварен ориз
черен пипер и сол на вкус
1/2 ч. л. мащерка
2 резена портокал
30 г масло
200 г сирене
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Пъстърва с лимонов сос с каперсиСиренето "Гауда" предварително се настъргва, подправя се с мащерката и се завива във фолио. Оставя се да се изстуди в хладилник.
2
Пъстърва с лимонов сос с каперси 2Портокалът се обелва и се нарязва напречно на колелца. Охладеното сирене се изважда от фолиото и се нарязва на филийки.
3
Пъстърва с лимонов сос с каперси 3Костта на пъстървата се отстранява внимателно така, че рибата да се разтвори само от едната страна. Поръсва се с черен пипер и сол на вкус.
4
Пъстърва с лимонов сос с каперси 4Върху филето се поставят 2 колелца портокал и парче от подправеното сирене "Гауда".
5
Пъстърва с лимонов сос с каперси 5Рибата се затваря, посолява се от външната страна и се слага в тава върху малки парченца масло.
6
Пъстърва с лимонов сос с каперси 6Върху пъстървата също се поставят 2-3 парчета масло и се пече 10-12 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
7
Пъстърва с лимонов сос с каперси 7Изцеденият сок от лимон се налива в тиган и се загрява.
8
Пъстърва с лимонов сос с каперси 8Когато сокът се редуцира наполовина, постепенно, на малки парченца се слага маслото, като се разбърква. Добавят се наситнените каперси.
9
Пъстърва с лимонов сос с каперси 9Свареният ориз за ризотото се запържва в предварително загрятото масло. Поръсва се със стафиди, канела и сол, залива се с 1/2 к. ч. гореща вода и къкри, докато водата се изпари.
10
Пъстърва с лимонов сос с каперси 10При сервиране пъстървата се полива със соса и се гарнира с ризотото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта