Патешко магре

Дата: 31.03.2006
Източник: Бон Апети
Патешко магре
 
Необходими продукти:
1 бр. патешки гърди
2 с. л. мед
50 г орехови ядки
100 г захар
100 мл гренадин
1 нар
2-3 ч. л. захар
1 с. л. заквасена сметана
2 зелени ябълки
50 мл сироп от зелени ябълки
1 клонка пресен розмарин
1 с. л. паста от трюфели
 

Начин на приготвяне:
1
Патешко магреЯбълките се почистват от семките и се поставят в тава. Отворите, получени при отстраняването на семките, се пълнят със захар и ябълките се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 45 минути.
2
Патешко магре 2В малка тенджера се наливат 200 мл вода, сипва се захарта, налива се гренадин и се загрява, докато течността се редуцира и се получи захарен сироп.
3
Патешко магре 3От двете страни на патешките гърди се правят разрези. Пекат се на грил тиган по 7-8 минути от всяка страна, като при обръщането се подправят с розмарин.
4
Патешко магре 4Зърната на нара се отстраняват от кората и се изсипват в редуцирания сос от нар. Ореховите ядки се изпичат на сух тиган и също се прибавят в соса от нар.
5
Патешко магре 5Вътрешността на ябълките се изважда, налива се сиропът от зелени ябълки, добавя се сметаната. Намачква се и се пюрира.
6
Патешко магре 6Сервира се, като в порцията се слага от гарнитурата, нареждат се филийки патешко и се поливат със сос от нар и разбърканите трюфел паста и мед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта