Пай с пилешко месо

Дата: 03.09.2011
Източник: Бон Апети
Пай с пилешко месо
 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
200 мл готварска сметана
150 г топено сирене
6 листа точени кори
1 яйце
1 малка глава червен лук
1 скилидка чесън
2 щипки лют пипер
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване и пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Пай с пилешко месо
Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се запържва в олио. Овкусява се със сол и черен пипер. Прибавят се намачканият чесън, лютият пипер и наситнения лук.


2
Пай с пилешко месо 2
Налива се сметаната и се слага топеното сирене. Всичко се разбърква до хомогенизране.


3
Пай с пилешко месо 3
Корите се намазват с олио и се слагат 3 по 3 една върху друга. Едните се слагат в едината половина на съда, като се нагъват. По същия начин се покрива и другата страна на ястието. Яйцето се разбива и с него се назват корите. Пече се в предварително загрята на 200 градуса  фурна около 20 минути, до златисто.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2015
СТРАХОТНО СЕ ПОЛУЧИ :) РЕЦЕПТАТА Е МНОГО ЛЕСНА, БЪРЗА И ВКУСНА!
5.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2013
домашните много го харесаха много вкусно и различно
4.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Вместо да покриете изцяло отгоре, с 6-те кори сложени една върху друга, ги слагате на две места по 3, като ги намазвате с олио. Нагъвате ги като хармоника и ги слагате върху сместа - едните в едната половина, другите в другата половина на съда, така, че не остане непокрито място. Ако мислено сложите линия през средата на съда, ще можете да си го преставите по-лесно:)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Вместо да покриете изцяло отгоре, с 6-те кори сложени една върху друга, ги слагате на две места по 3, като ги намазвате с олио. Нагъвате ги като хармоника и ги слагате върху сместа - едните в едната половина, другите в другата половина на съда, така, че не остане непокрито място. Ако мислено сложите линия през средата на съда, ще можете да си го преставите по-лесно:)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Наистина не е обяснено добре. И аз не го разбирам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта