Печен джолан с хрупкава полента

Дата: 16.03.2012
Източник: Бон Апети
Печен джолан с хрупкава полента
 
Необходими продукти:
2 свински джолана (предни, без кожа)
100 мл червено вино
1 с. л. краве масло
1 с. л. олио
1 ч. л. пипер меланж
1/2 ч. л. чипотле
1 ч. л. морска сол
за хрупкавата коричка:
4 с. л. мед
1 с. л. соев сос
1 ч. л. дижонска горчица
за тестото:
300 г брашно
150 мл вода
за полентата:
100 г царевичен грис за качамак
300 мл прясно мляко
50 г сирене „Пармезан”
100 г царевично нишесте
2–3 стръка мащерка
1/3 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Печен джолан с хрупкава полента
Джоланите се овкусяват с морска сол, пипер меланж и чипотле.


2
Печен джолан с хрупкава полента 2
Запържват се от всички страни в сгорещените масло и олио.


3
Печен джолан с хрупкава полента 3
Слагат се в керамичен съд върху няколко дървени клечки, за да не допират дъното, и се налива виното. От брашното и водата се замесва тесто и се оформя като фитил. Залепва се по ръба на съда и отгоре се слага капака. Пече се в загрята на 100 градуса фурна, за 8 часа.


4
Печен джолан с хрупкава полента 4
Медът се смесва със соевият сос и горчицата.


5
Печен джолан с хрупкава полента 5
Когато месото е готово се изважда в тава с решетка и се намазва с медената смес. Запича се в загрята на 180 градуса фурна, докато хване хрупкава коричка.


6
Печен джолан с хрупкава полента 6
Млякото за полентата се кипва и в него се сипва гриса. Бърка се, докато се сгъсти.


7
Печен джолан с хрупкава полента 7
Добавя се настъргания пармезан и билките, нарязани наситно. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се и се разстила върху хартия за печене. Оставя се да се охлади. После се нарязва на големи квадрати.


8
Печен джолан с хрупкава полента 8
Овалват се в нишестето и се пържат на маслена баня, до златиста и хрупкава коричка.


9
Печен джолан с хрупкава полента 9
Полентата се слага в чиния и върху нея се поставя джолан. Сервира се веднага.


 


Съвет: От изрезките от полентата оформете кротони, които също можете да оваляте в нишесте и да ги изпържите. Те са подходящи за гарнирате супи и салати.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Получи се уникално вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


460 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта