Печени чушки с „Моцарела” и доматен сос

Дата: 09.07.2010
Източник: Бон Апети
Печени чушки с „Моцарела” и доматен сос
 
Необходими продукти:
8 зелени чушки
4 топки сирене „Моцарела”
3 с. л. зехтин
3 листа босилек
олио за намазняване
300 г домати от консерва
100 г моркови
2 скилидки чесън
3 листа босилек
 

Начин на приготвяне:
1
Чушките се почистват от семките, като се отрязва капаче при дръжката. Запържват се в сгорещения зехтин от всички страни.
2
Босилекът се накълцва, а сиренето се нарязва на парченца. Разбъркват се и със сместа се пълнят чушките. Нареждат се в намазнена с олио тава и се пекат на 180 градуса до златисто или докато сиренето се разтопи.
3
Морковите за соса се режат на кубчета и се задушават с доматите за 15 минути. Добавя се чесънът, пасира се и се поръсва с накълцания босилек. Преди сервирането чушките се заливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2014
Интересен вариант на чушки с доматен сос и стана много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта