Печени праскови

Дата: 23.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 праскови
1 пакетче бурбонска ванилова захар
4 с. л. мед
2 с. л. тъмен ром
400 г ванилов сладолед
за трохите:
150 г брашно
80 г краве масло
60 г печени солени бадеми
50 г захар
за соса:
200 г малини
50 г захар
кората от 1 портокал

Начин на приготвяне:
1
Печени прасковиПрасковите се разполовяват, почистват се от костилките и се подреждат, с отвора нагоре, в застлана с пергаментова хартия тава. Поливат се с меда, смесен с ваниловата захар и рома, и се пекат около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.
2
Печени праскови 2Бадемите се смилат не много фино и се смесват с брашното, захарта и разтопеното масло.
3
Печени праскови 3Сместа се претрива с пръсти, докато се получат трохи и се разпределя на тънък пласт в дълбока тава. Трохите се пекат около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, като периодично се разбъркват, след което се оставят, да се охладят.
4
Печени праскови 4Сосът се приготвя като малините се пасират заедно с настърганата портокалова кора и захарта и се прецеждат.
5
Печени праскови 5Във всяка праскова се слага по една топка ванилов сладолед, поръсват се с трохите и се поднасят със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта