Печено пиле с шалот и мащерка

Дата: 15.01.2014
Източник: Бон Апети
Печено пиле с шалот и мащерка
май
31
 
Необходими продукти:
1 пиле
4 големи глави шалот
2 скилидки чесън
3 с. л. бял винен оцет
3 с. л. зехтин
1 с. л. соев сос
3 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печено пиле с шалот и мащерка
Пилето се нарязва на порции. От фенера и част от крилцата се прави бульон.

 


2
Печено пиле с шалот и мащерка 2
Шалотът и чесънът се нарязват наситно. Листенцата на мащерката се накъсват.

 


3
Печено пиле с шалот и мащерка 3
В купа се смесват зехтинът, оцетът, шалотът, чесънът, мащерката, сол и черен пипер.

 


4
Печено пиле с шалот и мащерка 4
Пилето се овалва в сместа и се подрежда в тава, с кожата на горе. Залива се с останалата в купата смес.

 


5
Печено пиле с шалот и мащерка 5
Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути. След това се обръща и се допича за още 20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2014
Много бърза и лесна рецепта! Аз имах и 1 чаша стара бира, която оползотворих в нея. Капнах й малко сладък соев сос с цел да не горчи накрая и мисля, че се получи добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта