Пилаф с шафран

Дата: 10.08.2011
Източник: Бон Апети
Пилаф с шафран
 
Необходими продукти:
150 г ориз “Басмати”
1 глава лук
1 дафинов лист
1 щипка шафран
3 шушулки кардамон
50 г краве масло
150 мл пилешки бульон
150 мл вода
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилаф с шафран
Лукът се обелва, нарязва се наситно и се запържва в маслото,  докато стане прозрачен.


2
Пилаф с шафран 2
Прибавят се дафиновият лист, кардамонът и шафранът. Разбърква се и се сипва оризът.


3
Пилаф с шафран 3
Когато стане стъклен, се добавят пилешкият бульон и водата и се посолява.


4
Пилаф с шафран 4
Съдът се похлупва. Огънят се намалява и се вари около 10 минути, докато оризът поеме цялата течност. Огънят се изключва и съдът се оставя покрит още около 5 минути. Пилафът се оформя в чинии с помощта на ринг.


 


Съвет: Съотношението ориз:вода за приготвянето на пилаф е 1:2.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта