Пиле "Рокфор"

Дата: 30.08.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешко филе
1 ч. л. сос "Уорчестър"
1 ч. ч. сметана
1/2 в. ч. бяло вино "Порто"
100 г сирене "Рокфор"
брашно за паниране
бял пипер и сол на вкус
2 скилидки чесън
30 г краве масло
2 щипки бял пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле Пилешкото филе се подправя със сол и бял пипер на вкус.
2
Пиле Брашното се сипва в подходящ съд и в него се овалва месото.
3
Пиле Кравето масло се разтопява в тиган, слагат се скилидките чесън и филетата се запържват от двете страни за около 2 минути.
4
Пиле Запърженото месо се прехвърля в тавичка за печене, а скилидките чесън се отстраняват.
5
Пиле Към останалата в тигана мазнина се добавя виното и се оставя на котлона, докато се изпари.
6
Пиле След това се сипва предварително натрошеното синьо сирене и се бърка, за да се разтопи.
7
Пиле Наливат се сосът "Уорчестър" и сметаната, посолява се и се поръсва с бял пипер. Сосът се бърка на слаб огън, докато се уплътни.
8
Пиле Месото се залива със сгъстения сос и ястието се запича за около 10 минути при температура на фурната 180-200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


307 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта