Пилешка дурама

Дата: 23.03.2005
Източник: Бон Апети
Пилешка дурама
 
Необходими продукти:
4 пилешки пържоли
2 с. л. къри
2 с. л. кимион
2 с. л. черен пипер
2 с. л. чубрица
2 с. л. босилек
2 с. л. лют червен пипер
2 с. л. сладък червен пипер
олио за пържене
1 глава лук
100 г гъби
100 г ориз
200 г пилешки дробчета
1 агнешка ризица (було)
4 с. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешка дурамаЛукът се нарязва надребно, гъбите – на тънки филии. Запържват се в сгорещено олио, след което се добавят дробчетата и оризът.
2
Пилешка дурама 2
Лют червен пипер, сладък червен пипер, босилек, чубрица, кимион, къри и черен пипер в еднакви пропорции плюс 2 части сол се смесват добре. Част от сместа се добавя към дробчетата и ориза, наливат се 300 мл топла вода. Плънката е готова, когато оризът поеме цялото количество вода.


3
Пилешка дурама 3Бутчета се обезкостяват, така че да се оформят пържоли, които се поставят върху ризиците. Плънката се разпределя равномерно върху пържолите и с помощта на ризицата се навиват рула. Пекат се около 20 минути в предварително загрята до 180-200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Всичко е прекрасно. Радвам се, че ви има!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


221 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта