Пилешки бутчета с булгур

Дата: 16.07.2010
Източник: Бон Апети
Пилешки бутчета с булгур
 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
сол и черен пипер на вкус
2–3 стръка розмарин за украса
3 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
50 мл бяло вино
1/2 ч. л. естрагон
200 мл консервирани домати
2 червени чушки
2 скилидки чесън
150 г булгур
краве масло за печенето
 

Начин на приготвяне:
1
Булгурът се сварява в подсолена вода и се отцежда.
2
Бутчетата се пекат в йенски съд или в намазнена тава около 50 минути на 170 градуса до получаването на кафеникава хрупкава коричка.
3
В леко загретия зехтин се задушават за 5–6 минути нарязаните на лентички чушки. Добавят се доматите, наситненият чесън, естрагонът и бялото вино. Сосът се бърка 2–3 минути, прибавят се бутчетата и ястието ври на умерен огън около 10 минути.
4
Булгурът се задушава с маслото и 30 мл вода, овкусява се със сол и пипер и се оформя като канапе. Върху него се сипва от соса и отстрани се поставя по едно бутче. Украсява се със стръкче розмарин.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


283 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта