Пилешки гърди в бекон

Дата: 01.08.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешко филе
150 г пълномаслена извара
2 с. л. заквасена сметана
1 скилидка чесън
1 с. л. горчица
150 г бекон на ленти
сол на вкус
за гарнитурата:
600 г пресен зелен боб
1 глава червен лук
1 връзка копър
4 с. л. винен оцет
6 с. л. зехтин
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди в беконПилешките филета се цепват с нож, така че да се образуват джобове, и се посоляват.
2
Пилешки гърди в бекон 2Стритият на паста чесън се смесва с горчицата, изварата, заквасената сметана и сол на вкус.
3
Пилешки гърди в бекон 3Филетата се пълнят със сместа.
4
Пилешки гърди в бекон 4Всяко парче се увива в лентички бекон.
5
Пилешки гърди в бекон 5Пекат се около 15 минути на 220 градуса в покрита с пергаментова хартия тава.
6
Пилешки гърди в бекон 6Гарнитурата се приготвя като зеленият боб се почиства, нарязва се на тънки ленти с еднаква дължина, сварява се за 5–6 минути в подсолена вода, след това се шокира в леденостудена вода и се отцежда.
7
Пилешки гърди в бекон 7Оцетът се разбърква със зехтина и сол на вкус.
8
Пилешки гърди в бекон 8Зеленият боб се смесва с нарязания на полумесеци червен лук и наситнения копър.

9
Пилешки гърди в бекон 9Накрая се окусява с дресинга.





Съвет:
Препоръчително е гарнитурата да престои 30 минути, за да се овкуси добре.
Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2016
Уникално!
18.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Супер са, но аз срещнах малко затруднения при завиването.
17.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2015
Става бързо и са вкусни.
16.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2015
Вкусно, бързо и лесно за приготвяне :) реших, че 15 мин ще са малко и филетата станаха по-сухи. Следващият път ще спазя точно времето! :)
15.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2015
Стана прекрасно,въпреки,че го пекох повече и го пресуших.Гарнитурата също е много сполучлива.Обрах овациите.Ще повторя.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта