Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички
 
Необходими продукти:
250-300 г нахут
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. зеленчукова подправка
2 с. л. олио
1 бр. пилешки гърди
1-2 щипки кимион
1-2 щипки чесън на прах
1-2 с. л. лимонов сок
2 с. л. зехтин
3-4 с. л. готварска сметана
4-5 стръка копър
1/2 клонка целина
1/2 морков
1/2 тиквичка
1 скилидка чесън
2 яйца
1/2 ч. л. куркума
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквичкиМорковът, тиквичката и клонката целина се нарязват на малки кубчета.
2
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички 2Нарязаната на две скилидка чесън се запържва за кратко в загретия зехтин. Изважда се от тигана, сипват се нарязаните зеленчуци и се пържат 1 минута.
3
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички 3Нахутът се накисва във вода, след което се отцежда и се смила в кухненски робот. Добавят се яйцата, сметаната, копърът, чесънът на прах и кимионът за флена. Посолява се на вкус и се смила до получаване на фина смес.
4
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички 4Нахутеното пюре и запържените зеленчуци се смесват и се овкусяват с лимоновия сок. Сместа се разпределя в подходящи тимбалчета.
5
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички 5Поставят се в дълбока тава, налива се гореща вода до средата им и се пекат във фурна на 160 градуса около 45 минути.
6
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички 6В купа се смесват червеният пипер, куркумата, зеленчуковата подправка, чесънът на прах и олиото.
7
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички 7Месото се нарязва на кубчета, овалва се в маринатата и се оставя да престои около 30 минути.
8
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички 8Нанизва се на шишчета, подрежда се върху решетка и се пече във фурна на 200-220 градуса около 20 минути. Шишчетата се поднасят заедно с флена.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
Полина Петрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта