Поширано пиле с хлебен сос

Крехко пилешко филе с богата и апетитна гарнитура от пресни картофи
Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. пилешко филе
1/2 глава лук
500 мл прясно мляко
5 бр. карамфил
1/2 ч. л. пипер меланж
1/4 ч. л. индийско орехче
4 филии бял хляб
2 с. л. краве масло
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
800 г пресни картофи
1 връзка копър
1 връзка пресен чесън
30 мл червен винен оцет
50 мл зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Поширано пиле с хлебен сос
Прясното мляко се сипва в тенджера и се посолява. Прибавят се нарязаният надве лук и подправките – карамфил, счукан пипер меланж и настъргано индийско орехче.
2
Поширано пиле с хлебен сос 2
Щом млякото кипне, силата на огъня се намалява – сместа не трябва да кипи. Пилешките филета се пошират в тази течност, до готовност – около 10 минути. Времето зависи от дебелината на месото. След това месото се изважда, а млякото се прецежда.
3
Поширано пиле с хлебен сос 3
Хлябът се смила в блендер и се смесва с прецеденото мляко. Готви се, докато се сгъсти, след което се пасира и се разбърква с маслото. Прибавя се накълцаният магданоз и ако е нужно, се овкусява със сол и черен пипер.
4
Поширано пиле с хлебен сос 4
Картофите се готвят на пара, докато омекнат.
5
Поширано пиле с хлебен сос 5
Нарязаният пресен чесън се смила в блендер, заедно с листенцата копър, оцета, зехтина, сол и черен пипер на вкус.

6
Поширано пиле с хлебен сос 6
Картофите се овкусяват със сместа.
7
Поширано пиле с хлебен сос 7
Пилешкото се реже на ветрило и се поднася с картофите и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2015
На мен картофите ми станаха леко безсолни. Соса и пилето обаче станаха уникални. На всички има хареса.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2015
Доста диетичен вкус се получи по мое мнение, рецептата е подходяща за лека вечеря и за любителите на силния аромат - поне на мен ми биеше на карамфила, сосът, въпреки, че беше не зле овкусен ми се получи доста безвкусен..
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: