Постна супа от коприва и пащърнак

Лека и ефирна с привкус на кокос
Източник: Бон Апети
Дата: 31.07.2012
Постна супа от коприва и пащърнак
 
Необходими продукти:
500 г коприва
2 бр. корен пащърнак
1 скилидка чесън
1 глава лук
400 мл кокосово мляко
1,5 л зеленчуков бульон
3 с. л. олио от гроздови семки
сол и черен пипер на вкус

за гремолата:
кората от 1 портокал
кората от 1 лимон
1 стрък пресен лук
2 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Постна супа от коприва и пащърнак

Пащърнакът и лукът се нарязват наситно. В тенджера се сгорещява олиото от гроздови семки и зеленчуците се запържват, като се добавя и наситнения чесън.

 


2
Постна супа от коприва и пащърнак 2

Налива се бульонът и се оставя да къкри за около 10–15 минути, докато зеленчуците омекнат, под капак.

 


3
Постна супа от коприва и пащърнак 3

Копривата се измива добре. Слага се в съда и се вари за 2–3 минути.

 


4
Постна супа от коприва и пащърнак 4

Налива се кокосовото мляко и се подправя със сол и черен пипер. После се пасира.                               

 


5
Постна супа от коприва и пащърнак 5

Кората от лимона и портокала се настъргват и се смесват с нарязаните наситно пресен лук и магданоз.

 


6
Постна супа от коприва и пащърнак 6

Готовата супа се гарнира с гремолата и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2015
Отново приготвих по ИвоКивски. Олиото от гроздови семки , замених със зехтин Екстра Върджин. Кокосовото мляко замених със соево, но прибавих кокосови стърготини. Прибавих, за закачка, и щипка лют червен пипер , мое производство. Получи се доста вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: