Праз на скара

Дата: 05.02.2002
Източник: Бон Апети
Праз на скара
 
Необходими продукти:
6 стръка праз
2 ч. л. дижонска горчица
3 с. л. ябълков оцет
125 г зехтин
по 1/2 ч. л. босилек, магданоз, копър и естрагон
1/2 червена печена чушка
50 г маслини "Каламата"
1 щипка захар
 

Начин на приготвяне:
1
Праз на скараПразът се почиства и се нарязва на едри парчета с дължина 5-10 см. Парчетата се подреждат на вързопи от по 6 броя и се завързват с канап.
2
Праз на скара 2Поставят се в тенджера с вряща подсолена вода и се варят 5 минути на тих огън. Изваждат се и се охлаждат в съд със студена вода. Отцеждат се повторно и се намазват обилно с олио.
3
Праз на скара 3Маслините се почистват от костилките и се нарязват наситно. Поставят се в купа.
4
Праз на скара 4Прибавят се нарязаната наситно чушка, подправките и останалите съставки за винегрета. Разбива се с тел до получаване на еднородна смес.
5
Праз на скара 5Празът се пече на скара за около 10 минути, като се обръща. Подрежда се в чиния и се полива с винегрета. Консумира се топъл или охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта