Пуешки скалопини с пюре от тиквички

Дата: 04.04.2013
Източник: Бон Апети
Пуешки скалопини с пюре от тиквички
 
Необходими продукти:
600 г пуешко филе
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
за соса:
100 мл бяло вино
20 г краве масло
2 връзки пресен лук
кората от 2 лимона
1/2 връзка мащерка
сол и черен пипер на вкус
за пюрето от тиквички:
3 тиквички
1 картоф
2 скилидки чесън
200 мл пилешки бульон
40 г краве масло
1 с. л. зехтин
100 г сирене „Пармезан“
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Пуешки скалопини с пюре от тиквички
Тиквичките се измиват добре, нарязват се на кубчета и се запържват в маслото и зехтина. Прибавят се нарязаните наедро скилидки чесън.

 


2
Пуешки скалопини с пюре от тиквички 2
Налива се пилешкият бульон. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


3
Пуешки скалопини с пюре от тиквички 3
Картофът се обелва и се настъргва. Слага се при тиквичките и се готви докато и се свари.

 

 


4
Пуешки скалопини с пюре от тиквички 4
Сместа се изсипва в блендер и се пюрира. Прибавят се настърганият пармезан и наситненият копър и отново се пюрира.

 


5
Пуешки скалопини с пюре от тиквички 5
Пуешкото месо се нарязва на тънки филии. В купа се смесват брашното със сол и черен пипер. Месото се овалва в сместа и се пържи в сгорещения зехтин на два пъти. Изважда се.

 


6
Пуешки скалопини с пюре от тиквички 6
Пресният лук се почиства и нарязва наситно. Лимоните се измиват много добре и кората се настъргва. Листенцата мащерка се накъсват.

 


7
Пуешки скалопини с пюре от тиквички 7
В съда от пърженето на месото се слага маслото и се сипва нарязаният лук. Налива се виното. Прибавят се лимоновата кора и мащерката. Овкусява се със сол и черен пипер.

 

 


8
Пуешки скалопини с пюре от тиквички 8
В чиниии се прави канапе от пюрето, отгоре се слагат парчета месо и се залива със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2013
Много вкусна, но доста завъртяна рецепта ;)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2013
Разкошна рецепта! Изключително лек и добре балансиран вкус. Пуешкото остава сочно, а соса му придава много аромат. Пюрето също е много леко и ароматно. Аз пропуснах да добавя картоф което сигурно щеше да добави плътност, но на мен ми хареса и така.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Приготвих рецептата с пилешки филета и пак стана много вкусна. Но на мен ми отне около 1 час готвенето, а не 30мин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта