Пухкави кашкавалки

Лесна уикенд закуска
Източник: Мая Георгиева
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 06.06.2015
Пухкави кашкавалки
 
Необходими продукти:
2 яйца
3 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. олио
1 кубче мая
1 ч. л. захар
1 с. л. сол
1,5 кг брашно
200 г кашкавал (настърган)


Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря в леко затопленото мляко, прибавяме останалите продукти (без кашкавала) и замесваме меко тесто.
2
След като тестото е замесено, се добавя настърганият кашкавал. Оставяме тестото да почине 30 минути.
3
След втасването, оформяме топчета, от които правим фитили и ги усукваме на възел.
4
Подреждаме кашкавалките в тава, с хартия за печене на дъното. Оставяме ги, да втасат още 30 минути и ги печем 30-40 минути на 200 градуса, без вентилатор.

Съвет:
Препоръчвам да не се добавя солта директно върху маята (сипете я в брашното, разбъркайте и тогава прибавяйте към тестото). Може да оформите кашкавалките и по друг начин (например като кифлички) - въпрос на предпочитание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: