Резене на тиган с доматен сос и чесън

Подходящо за гарниране на риба
Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2012
Резене на тиган с доматен сос и чесън
 
Необходими продукти:
2 бр. резене
4 скилидки чесън
100 мл доматен сок
2 с. л прясно изцеден лимонов сок
4 с. л. зехтин
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Резене на тиган с доматен сос и чесън

Грудката на резенето се нарязва на ивички, а ако има листенца се заделят за украса. Чесънът се наситнява.


2
Резене на тиган с доматен сос и чесън 2

Запържват се в зехтина, на умерена температура, до златист цвят. Подправя се със сол и черен пипер.


3
Резене на тиган с доматен сос и чесън 3

Налива се доматеният сок и се оставя да къкри за 10–15 минути.


4
Резене на тиган с доматен сос и чесън 4

Преди сервиране се поръсва с лимоновия сок и наситнения магданоз. Поднася се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2014
Наистина, много вкусна гарнитура за риба.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2013
Много, много вкусно. Ще ми се финокиото да е малко по евтино, за да го готвя по-често!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: