Руло от кайма с кисело зеле

Почти като сарми, ама наопаки
Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг кайма смес
800 г кисело зеле
2 моркова
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 яйца (размер L)
12 ленти пушен бекон
1 връзка магданоз
4 филии бял хляб
1 ч. л. кимион
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Руло от кайма с кисело зеле
Зелето се реже на ивички, морковите се настърват, скилидките чесън се наситняват, както и едната глава лук.
2
Руло от кайма с кисело зеле 2
В зехтина се запържват морковите и лука, докато омекнат.
3
Руло от кайма с кисело зеле 3
След това към тях се добавя чесънът, прибавя се зелето и се готви, докато плънката стане суха и няма течност. Подправя се с черен пипер и сол.
4
Руло от кайма с кисело зеле 4
Хлябът се накисва в малко вода. Другата глава лук се настъргва на фино ренде. В купа се смесват каймата, отцеденият от водата хляб, яйцата, кимионът, сол и черен пипер на вкус, настърганият лук, наситненият магданоз, всичко се разбърква.
5
Руло от кайма с кисело зеле 5
Върху намокрен лист пергаментова хартия се подреждат лентичките бекон, отгоре се поставя каймата, като се разтила равномерно.
6
Руло от кайма с кисело зеле 6
Върху нея се поставя сместа със зелето. Заглажда се добре.
7
Руло от кайма с кисело зеле 7
Навива се на стегнато руло. Хартията се маха, рулото се поставя върху алуминиево фолио, намазано със зехтин.
8
Руло от кайма с кисело зеле 8
Завива се стегнато руло, поставя се в тава за печене, налива се 1 чаена чаша вода.
9
Руло от кайма с кисело зеле 9
Пече се в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор фурна за 30 минути.
10
Руло от кайма с кисело зеле 10
След това фолиото се отстранява, полива се със соса от печенето и се допича за още 20 минути, изважда се, оставя се да почине 5-10 минути и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2018
Благодаря ви за чудесната рецепта. Много вкусно руло. Добавих малко пушен червен пипер към киселото зеле. Вкусотия!
9.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2014
Доста време трябваше да се пече, за да не е сурова каймата отвътре!
8.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2014
много интересно
7.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2014
Страхотна рецепта, много вкусно руло !
6.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
Много вкусно се получи! Препоръчвам рецептата на всички :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: