Руски рибен пай

Дата: 16.05.2015
Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Руски рибен пай
 
Необходими продукти:
450 г филе от пушена треска
150 мл прясно мляко
400 г спанак (попарен)
150 мл вода
1 дафинов лист
1 стрък магданоз
черен пипер на вкус
120 г сварени скариди
2 сварени яйца
30 г брашно
30 г краве масло
1 ч. л. лимонов сок
1 щипка индийско орехче (настъргано)
2 ч. л. магданоз (нарязан)
450 г тесто с мая
 

Начин на приготвяне:
1
Филето от пушена треска се разделя на няколко парчета, слага се в тиган, заедно с водата и млякото, подправя се с магданоз, дафинов лист и черен пипер, и след като заври, съдът се сваля от котлона.
2
Рибното филе се отделя, обезкостява се, накълцва се наситно и се слага в съд, заедно със скаридите и ситно нарязаните варени яйца. Добавете и накълцания наситно спанак и разбъркайте.
3
В тенджера разтопете маслото, добавете брашното и го запържете за 1 минута. На малки порции доливайте бульона от рибата, докато сосът се сгъсти.
4
Прибавете индийското орехче, накълцания магданоз и лимоновия сок, и варете още една минута.
5
С получения сос залейте рибата, скаридите и яйцата, след което ги оставете да се охладят за около час.
6
Разпределете тестото в намазнена тава, излейте отгоре рибната смес и запечете пая, до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта