Сандвичи с кюфтенца от треска

Дата: 08.07.2015
Източник: Eryka Jeisan
ТИТЛА: Чирак
Сандвичи с кюфтенца от треска
 
Необходими продукти:
за кюфтенцата:
500 г филе от треска
1 с. л. краве масло
2 ч. л. магданоз (нарязан)
3 с. л. брашно
1/2 ч. л. червен пипер
3 големи яйца
за хумуса:
250 г червено цвекло (сварено)
250 г нахут (от консерва)
1-2 скилидки чесън
1/2 с. л. лимонов сок
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
за гарнитурата:
салата „Айсберг“
червен лук
краставица
домати (или чери домати)
4 хлебчета

Начин на приготвяне:
1
Кюфтенцата приготвяме, като в блендер пасираме филето от треска, нарязания магданоз, 1 ч. л. масло, 1-2 ч. л. червен пипер, черен пипер на вкус, 3 с. л. брашно и 3 яйца. Загрявате добре олиото, но не на силен огън. С лъжица (аз използвам лъжица за сладолед) гребвате от сместа и пържите кюфтенцата на бавен огън, за да може брашното в тях да се сготви добре. Когато станат златисти на цвят, кюфтенцата се дърпат от котлона и се отцеждат от излишната мазнина върху кухненска хартия.
2
Хумуса приготвяме като първо сваряваме цвеклото за около 45 минути. За да се свари по-бързо цвеклото, го нарязвам на парченца. Слагаме свареното цвекло в блендер, заедно с нахута и чесъна (може да сложите и 2-3 скилидки чесън - въпрос на вкус). Наливат се зехтинът и лимоновият сок (може да се добави и лайм) и всичко се пасира. Вие решавате, колко гъста да е сместа. Овкусяваме готовия хумус със сол и черен пипер и го слагаме в хладилник за около 10 минути.
3
За гарнитура приготвяме салата, като измиваме няколко листа свежа салата „Айсберг“, нарязваме червен лук на шайби, режем краставицата на кръгчета, а доматите на шайби. (Ако използвате чери домати, просто ги разполовете.)
4
Разполовяваме хлебчетата (Може да използвате хлебчета по ваш вкус. Според мен, най-вкусни са хлебчетата с поръска от сусам). Във всяко хлебче слагаме от хумуса, добавяме листа свежа салата „Айсберг“, домати, краставица, лук и най-отгоре слагаме кюфтенцата от треска.
5
Това е една от любимите ми рецепти с риба за лятото. Пробвайте я! Гарантирам ви, че след първата хапка ще се усмихнете с наслада.

Бон Апети!

Съвет:
За още по-добър вкус ви препоръчвам, хлебчетата да са леко топли.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта