Шоколадови равиоли

Поднесени с елегантен портокалов сос
Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
50 г какао
5 яйца
200 г сирене „Маскарпоне“
100 г черен шоколад
140 г захар (+ 1 с. л. захар за водата)
1 ванилия

за соса:
4 портокала
100 г захар
1 1/2 ч. л. нишесте


Начин на приготвяне:
1
Шоколадови равиоли
Брашното се смесва с какаото, 40 г от захарта, ванилията и 4 яйца.
2
Шоколадови равиоли 2
Замесва се тесто и се оставя да почине 1 час.
3
Шоколадови равиоли 3
Приготвя се плънка, като маскарпонето се разбърква с останалата захар и 1 яйце и се добавя шоколадът, нарязан на кубчета.
4
Шоколадови равиоли 4
Тестото се разточва на две тънки кори. Върху едната кора, с ринг (метален пръстен), се маркират кръгчета и в центъра на всяко се слага от плънката.
5
Шоколадови равиоли 5
Похлупва се с другата кора, намазана от едната страна с вода, за да се залепи по-добре за основата.
6
Шоколадови равиоли 6
Внимателно се оформят равиоли и се изрязват с ринг (метален пръстен).
7
Шоколадови равиоли 7
Равиолите се готвят в кипяща подсладена със захар вода, докато изплуват на повърхността.
8
Шоколадови равиоли 8
Сосът се приготвя като кората от 1 портокал се настъргва и портокалите се филетират.
9
Шоколадови равиоли 9
Отделилият се сок от сърцевината и корите на портокалите се загрява, заедно с настърганата портокалова кора и захарта и се оставя на котлона 5 минути. Прибавят се филетата от портокалите и се оставя на слаб огън още 5 минути, без да се бърка.
10
Шоколадови равиоли 10
Нишестето се разтваря в малко студена вода и се налива към портокаловия сос и се оставя, да го уплътни.
11
Шоколадови равиоли 11
Равиолите се поднасят със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: