Скумрия със сос "Ромеско"

Дата: 25.07.2005
Източник: Бон Апети
Скумрия със сос
 
Необходими продукти:
4 скумрии
1 к. ч. зехтин
средата на 1 филия хляб
1 зелена чушка
1 глава лук
2 домата
2 червени чушки
2 глави чесън
50 г лешници
50 г бадеми
външната част на кората от 1 лимон
1 щипка сол
6-7 с. л. олио
1/4 връзка магданоз
оцет и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Скумрия със сос Чушките, доматите, лукът и пресният чесън се поставят в тава (не се белят) и се пекат в силно сгорещена фурна, докато се зачервят. След това чушките, чесънът и доматите се обелват и се пасират заедно с лука.
2
Скумрия със сос Рибите се почистват от перките и се подреждат върху решетка, която е поставена върху тава.
3
Скумрия със сос Лимоновата кора и магданозът се нарязват наситно и се смесват. Налива се мазнината, посолява се. Коремите на рибите се пълнят с получената смес. Пекат се 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Скумрия със сос Бадемите и хлябът се изпичат. След това бадемите и лешниците се смилат и се добавят към пюрираните зеленчуци. Постепенно се налива зехтинът, като пюрирането продължава. Натрошава се хлябът, посолява се и се овкусява с оцет.
5
Скумрия със сос Изпечените риби се гарнират със сос "Ромеско" и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта