Пилешко в коричка с гъбени фетучини

Източник: Бон Апети
Дата: 04.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
80 г бекон
1 пакет фетучини
1 пакет точени кори
риган, черен пипер и сол на вкус
масло за намазване
200 г заквасена сметана
200 г печурки
100 г кашкавал
2 ивици бекон (20 г)
2 стръка пресен лук
листата от 3-4 клонки прясна мащерка
листата от 1-2 клонки пресен риган
3 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет


Начин на приготвяне:
1
Пилешко в коричка с гъбени фетучини
Пилешките гърди се посоляват, поръсват се с черен пипер и риган, поставят се в найлонов плик и се начукват, като се изтъняват добре.
2
Пилешко в коричка с гъбени фетучини 2
Един върху друг се нареждат 5 листа точени кори, като през 2-3 се намазняват с масло. Нарязват се на правоъгълници и върху всеки един под ъгъл се поставя по парче пилешки гърди, а отгоре се слага по парче бекон.
3
Пилешко в коричка с гъбени фетучини 3
Тестените правоъгълници се навиват на руло. След това се нареждат в тава и се пекат 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Пилешко в коричка с гъбени фетучини 4
Беконът се нарязва на тънки ивици, поставя се върху нагорещен тиган, налива се зехтин и се добавят нарязаните на по-дребно печурки. Щом се зачервят, се добавя нарязаният на колелца лук. Подправя се с мащерка и риган.
5
Пилешко в коричка с гъбени фетучини 5
След 3-4 минути сосът се подправя с балсамов оцет, налива се 1 к. ч. хладка вода, посолява се и се разбърква. Тиганът се оттегля от котлона, добавя се сметаната, разбърква се и се поръсва с настърган кашкавал.
6
Пилешко в коричка с гъбени фетучини 6
Пастата се сварява според инструкциите на производителя. Във всяка порция се оформя канапе от фетучини, полива се със сос, поставят се по две пилешки рулца и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2014
Много вкусни, в плънката добавих и топено сирене! заместих заквасената сметана със животинска течна! Бързи за приготвяне, подходящи за гости, да се изпекат непосредствено преди сервиране стават много бързо! Препоръчвам
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: