Патладжанена "Шарлота"

Източник: Бон Апети
Дата: 10.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана
4-5 стръка магданоз
7-8 с. л. зехтин
1 щипка риган
1 щипка сол
3 тиквички (300 г)
2 домата
1 зелена чушка
1 червена чушка
1/2 глава кромид лук (50 г)
5 листа пресен босилек (1 ч. л. сушен)
50 г стафиди
50 г бадеми
4 с. л. зехтин
1/2 кофичка кисело мляко
2 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
1-2 щипки къри
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Патладжанена
Патладжаните се нарязват на филийки, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от горчивия сок. След 15 минути се измиват и подсушават.
2
Патладжанена
Лукът се нарязва наситно и се запържва за кратко в предварително загретия зехтин.
3
Патладжанена
Добавят се нарязаните надребно чушки, пържи се още 5 минути и се изсипват обелените и наситнени тиквички. Запържва се още 1-2 минути. Посолява се.
4
Патладжанена
Щом се оттегли от котлона, се добавят стафидите и се подправя с наситнените листа босилек. Изсипват се кубчетата домати и се поръсва със смлените със сол бадеми.
5
Патладжанена
Зехтинът се разбърква с наситнения магданоз, ригана и солта. Патладжаните се мариноват в сместа, след това се изпичат на грил тиган. Оставят се да се охладят.
6
Патладжанена
Охладените патладжани се нареждат по стените на предварително обвити с пластмасово фолио купички, като една част от филийките трябва да остане да виси отстрани.
7
Патладжанена
Пълнят се със запържените зеленчуци, които се притискат добре. Отгоре се завиват с останалите отстрани части от патладжаните.
8
Патладжанена
Сосът се приготвя, като киселото мляко се смила с чесън, магданоз, къри, зехтин и сол на вкус.
9
Патладжанена
Сервира се, като шарлотите се обръщат върху подходящи чинии, купичките и фолиото се отстраняват и се полива млечен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: