Патладжанена "Шарлота"

Източник: Бон Апети
Дата: 10.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана
4-5 стръка магданоз
7-8 с. л. зехтин
1 щипка риган
1 щипка сол
3 тиквички (300 г)
2 домата
1 зелена чушка
1 червена чушка
1/2 глава кромид лук (50 г)
5 листа пресен босилек (1 ч. л. сушен)
50 г стафиди
50 г бадеми
4 с. л. зехтин
1/2 кофичка кисело мляко
2 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
1-2 щипки къри
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Патладжанена
Патладжаните се нарязват на филийки, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от горчивия сок. След 15 минути се измиват и подсушават.
2
Патладжанена
Лукът се нарязва наситно и се запържва за кратко в предварително загретия зехтин.
3
Патладжанена
Добавят се нарязаните надребно чушки, пържи се още 5 минути и се изсипват обелените и наситнени тиквички. Запържва се още 1-2 минути. Посолява се.
4
Патладжанена
Щом се оттегли от котлона, се добавят стафидите и се подправя с наситнените листа босилек. Изсипват се кубчетата домати и се поръсва със смлените със сол бадеми.
5
Патладжанена
Зехтинът се разбърква с наситнения магданоз, ригана и солта. Патладжаните се мариноват в сместа, след това се изпичат на грил тиган. Оставят се да се охладят.
6
Патладжанена
Охладените патладжани се нареждат по стените на предварително обвити с пластмасово фолио купички, като една част от филийките трябва да остане да виси отстрани.
7
Патладжанена
Пълнят се със запържените зеленчуци, които се притискат добре. Отгоре се завиват с останалите отстрани части от патладжаните.
8
Патладжанена
Сосът се приготвя, като киселото мляко се смила с чесън, магданоз, къри, зехтин и сол на вкус.
9
Патладжанена
Сервира се, като шарлотите се обръщат върху подходящи чинии, купичките и фолиото се отстраняват и се полива млечен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: