Сладкиш „Негърче"

Дата: 05.12.2014
Източник: Кокети
ТИТЛА: Чирак
Сладкиш „Негърче\
 
Необходими продукти:
за блата:
1 яйце
1 ч. ч. захар
1 кофичка кисело мляко
50 мл (5-6 с. л.) олио
1 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода бикарбонат
2-3 с. л. какао (обикновено, горчиво)
1 ч. л. канела
за глазурата:
6 с. л вода
6 с. л. захар
2 с. л. какао
60 г (1/2 пакетче) краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Разбиваме яйцето със захарта за една минута. Киселото мляко се смесва със содата в купичка (трябва да шупне),след това се добавя при яйцето. Следват олиото, брашното, канелата и какаото. Разбиваме добре.

2
Готовата смес изсипваме в намаслена тавичка (с размери около 30 х 20 см). Печем около 45 минути в умерена фурна - на 180 градуса.

3
За глазурата в малка тенджерка смесваме водата, захарта, какаото и маслото. Оставяме на котлона, докато заври.

4
Готовият блат се оставя да изстине и се залива с горещата глазура. Преди консумация трябва да престои 1-2 часа.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2015
Първата рецепта, която сготвих като дете :) До сега ми е специалитет ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта