Лимонови сладки

Цитрусова свежест във всяка хапка
Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
110 г краве масло (на стайна температура)
200 г захар
1 ванилия
1 яйце
1 лимон
1 щипка сол
1/4 ч. л. бакпулвер
1 щипка сода бикарбонат
180 г брашно
пудра захар за овалване


Начин на приготвяне:
1
Лимонови сладки
Маслото се разбива със захарта до получаване на крем.
2
Лимонови сладки 2
Добавят се настърганата лимонова кора, 1 с. л. лимонов сок, ванилията и яйцето, и отново се разбива.
3
Лимонови сладки 3
Сипват се бакпулверът, содата, солта и брашното, и се разбърква до хомогенизиране.
4
Лимонови сладки 4
С лъжица се гребва от тестото.
5
Лимонови сладки 5
Пуска се в пудра захар.
6
Лимонови сладки 6
Овалва се добре и след това с ръце се оформя като кръгла сладка.
7
Лимонови сладки 7
Така се правят 25 сладки и се подреждат в две тави с незалепващо покритие.
8
Лимонови сладки 8
Пекат се 8–10 минути в загрята на 170 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (36)
36.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2020
Превъзходни
35.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2016
Прекрасни и много ароматни! Приготвят се много бързо. Аз ги направих по-малки - станаха около 40.
34.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2015
Тази рецепта се отказвам да я правя повече. За втори път пълен провал. Дори не можах да им опитам вкуса
33.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2015
Много лесни и ароматни!
32.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2015
Много хубава и лесна рецепта. Сладките станаха много хубави , дори като престоят един ден са още по-вкусни. Наистина трябва да се оставя място при печенето
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: