Баница с тиква

Тиквеник
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 09.12.2014
Баница с тиква
 
Необходими продукти:
500 г кори за баница
50 мл олио
1,5 кг тиква
200 г захар
50 г орехови ядки
1 ч. л. канела
100 г галета
50 г пудра захар



Начин на приготвяне:
1
Тиквата се обелва, настъргва се и леко се задушава. Прибавят се счуканите орехови ядки, галетата, канелата и захарта. Продуктите се разбъркват много добре.
2
Слагат се по 2-3 кори една върху друга, като всяка се напръсква с олио. Отгоре се поръсват с тиквената плънка.
3
След като се загъват малко краищата им, корите се навиват на рула. Нареждат се в намазана с мазнина тава. Тиквеникът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2016
Много вкусна
2.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2015
страхотна
1.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2015
Правих тиквеник за Бъдни вечер защото е постен. Един съвет от мен не слагайте захарта в тиквата, въпреки, че има галета, за да поеме влагата. По-добре е да се прави плънката без захарта и галетата и към нея да се добавят по желание стафиди. Взимат се по 2 кори и между тях с лъжичка се ръси захар. Върху втората кора се ръси също захар и в единия край се слага плънка. А ако и тиквата е достатъчно сладка - поръсването с пудра захар натежава доста на сладостта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: