Сладкиш „Ябълкови песъчинки“

Невероятно вкусен, ронлив и лесен
Източник: Малинка
ТИТЛА: Готвач
Дата: 15.08.2015
Сладкиш „Ябълкови песъчинки“
Сладкиш „Ябълкови песъчинки“
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
3/4 ч. ч. грис
1 кг ябълки
60 г краве масло
1/2 ч. ч олио
1/2 ч. ч. орехи (или бадеми - по желание)
2 ч. л. канела (или настъргана лимонова кора - по избор)
1 бакпулвер


Начин на приготвяне:
1
Ябълките се обелват, настъргват се на ренде и се разбъркват с канелата, счуканите ядки и 2-3 с. л. захар. Сместа се разделя на 2 равни части.
2
Брашното се пресява с бакпулвера, смесва се със захарта и гриса и сместа се разделя на 3 равни части.
3
В намазана с масло тава се разпределят ред брашнена смес, ред ябълкова, като се започва и се завършва с брашнена смес.
4
Маслото се разтопява и се разбърква с олиото. Сладкишът се поръсва отгоре с получената смес и се пече около 40 минути в умерено загрята фурна. След като изстине сладкишът се нарязва на парчета и се поръсва с пудра захар.


Съвети:
Времето за печене зависи от големината на тавата - аз използвах форма за торта с подвижно дъно.
Добре е, тавата да е дълбока, защото при печенето, сладкишът се надува.
Тъй като сладкишът е ронлив, препоръчително е, да се хапва с лъжичка.
Рецептата е от книга с рецепти за малки деца.
Да ви е сладко!

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2015
Да,много добра идея за кафява захар,ще има карамелен вкус :), ще я пробвам и аз.
2.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2015
По между другото съм я правила и с вариант на место бяла захар - кафява, а вместо грис фини овесени ядки
1.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2015
Тази рецепта е много хубава, правех я често през зимния сезон преди години, благодаря че ме подсетихте за нея - още утре ще я направя
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: