Солена палачинкова торта

Дата: 05.02.2016
ТИТЛА: Чирак
Солена палачинкова  тортаСолена палачинкова  тортаСолена палачинкова  торта
 
Необходими продукти:
за палачинките:
250 г брашно
500 мл прясно мляко
3 яйца
за соса:
майонеза
кисело мляко
чесън и сол на вкус
за плънката:
домашна лютеница
чеснов сос
домашна руска салата
кашкавал
орехи

Начин на приготвяне:
1
Брашното, млякото и яйцата се разбиват, до хомогенизиране.
2
От сместа се приготвят палачинки.
3
Тортата се сглобява като в голяма чиния се слага палачинка и се намазва последователно с лютеница, чеснов сос и пласт руска салата.
4
Процедурата се повтаря, до изчерпване на палачинките.
5
Последната палачинка се намазва с чеснов сос и се поръсва с настърган кашкавал и наситнени орехи.



Съвети:
Ако нямате домашна руска салата може да сложите наситнен шпеков салам и нарязани надребно кисели краставички.

Добре е, тортата да се охлади няколко часа, преди да се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
и така можели да се хапват палачинки
1.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
изпробвано и вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


347 ДУШИ ОНЛАЙН
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта