Сусамова пъстърва

Дата: 25.08.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пъстърви
50 г майонеза
брашно и сусам за овалване
2 белтъка
50 мл бира
червен пипер и риган за декорация
черен пипер и сол на вкус
зехтин за пържене
сокът от 1 лимон
5 картофа
1/2 ч. л. лют червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Сусамова пъстърваКартофите се обелват, режат се на по-големи кубчета и се пържат във фритюрник.
2
Сусамова пъстърва 2Рибата се филетира, като първо се отрязва главата и после се реже по костта, така че да се отдели месото. Накрая с остър нож се отделят малките кости и гръдните перки. Готовите филета се овкусяват със сол, лимонов сок и черен пипер и се оставят да престоят 10 минути.
3
Сусамова пъстърва 3Белтъците се разбиват и се смесват с бирата. Филетата се овалват в брашно, потапят се в белтъците с бира и след това се овалват в сусам. Пържат се в сгорещен зехтин от двете страни до златисто и се слагат върху салфетки, за да се отцедят от мазнината.
4
Сусамова пъстърва 4Майонезата и лютият пипер за соса се смесват.
5
Сусамова пъстърва 5В порционна чиния се поставят филетата, отстрани се слагат изпържените картофи и се поливат с приготвения сос. Прибавят се няколко резенчета лимон. Краят на чинията се намазва с лимон и на определени места се поръсва с риган и червен пипер, така че да се оформи украса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта