Свински бут с коричка от карамфил, горчица и мед

Дата: 19.02.2010
Източник: Бон Апети
Свински бут с коричка от карамфил, горчица и мед
 
Необходими продукти:
1–1,2 кг свински бут
карамфилчета за декориране
300 г горчица
3 с. л. мед
1 с. л. счукан карамфил
3 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
От месото се режат пържоли (около 300 г всяка), които се запичат на скара или сух тиган от двете страни, за да хванат коричка.
2
След като изстинат леко, се намазват добре с разбърканите в отделен съд горчица, мед, карамфил и зехтин.
3
Месото се поставя в тавичка, покрива се с алуминиево фолио и се пече около 30 минути в предварително сгорещена до 180 градуса фурна. Проверява се и ако е необходимо, се пече още 5–10 минути.
 
Съвети:

Ястието може да се поднесе със соса от печеното и гарнитура по желание.

Подходящата напитка е червено вино.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта