Свинско кордон бльо със спанак и сирене

Дата: 26.04.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свинско контрафиле
400 г пресен спанак (почистен)
150 г българско козе сирене
1 скилидка чесън
2 с. л. краве масло
3 с. л. зехтин
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
царевично брашно за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско кордон бльо със спанак и сирене
Свинското филе се обезципява, след това се нарязва на 10 тънки филийки. Подправя се със сол и черен пипер от двете страни.

 


2
Свинско кордон бльо със спанак и сирене 2
Спанакът се запържва в маслото, заедно с наситнения чесън. Когато омекне, се овкусява с индийското орехче, сол и черен пипер. Козето сирене се нарязва на тънки парчета.

 


3
Свинско кордон бльо със спанак и сирене 3
Върху половината от парчетата месо се поставя от спанака, отгоре сирене и се покрива с второ парче месо. От всички страни се затварят с клечки за зъби.

 


4
Свинско кордон бльо със спанак и сирене 4
Така подготвените свински контрафилета се овалват в царевично брашно и се пържат в зехтин от двете страни, по 4–5 минути, до златисто. Преди поднасяне клечките за зъби се отстраняват.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


293 ДУШИ ОНЛАЙН
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта