Тай ориз с яйце

Дата: 19.05.2010
Източник: Бон Апети
Тай ориз с яйце
 
Необходими продукти:
250 г ориз
1 с. л. сусамово олио
2 листа босилек
1 ч. л. кафява захар
2 скилидки чесън
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. чили на прах
2 с. л. соев сос
4 яйца
1 зеленчуков бульон
100 г бейби царевички
100 г азиатски гъби (мариновани)
100 г стерилизиран зелен фасул
2 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Оризът се вари в подсолена вода или на пара.
2
В уок или дълбок тиган се сгорещяват олиото и зехтинът и се слагат зеленият фасул, гъбите и царевичките.
3
След около 2–3 минути се сипва разтвореният в 100 мл вода бульон. След като изври, се добавя свареният ориз.
4
В единия край на тигана се чукват яйцата и енергично се разстилат максимално, за да се запържат равномерно и станат „на парцали”.
5
Разбърква се добре с ориза и зеленчуците и се овкусява със соевия сос, чилито, накълцаните наситно джинджифил и наситненият чесън и кафявата захар. Бърка се още около 2 минути и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта