Терин с печени чушки

Дата: 20.08.2015
Източник: Рози
ТИТЛА: Помощник готвач
Терин с печени чушкиТерин с печени чушкиТерин с печени чушкиТерин с печени чушки
 
Необходими продукти:
18 печени червени чушки
300 г сирене
5 яйца
100 г кашкавал
5 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване
за соса:
1 ч. ч. кисело мляко
1 скилидка чесън
сол
копър
 

Начин на приготвяне:
1
Намажете продълговата форма за терин с олио или зехтин. Покрийте дъното и стените й с печените чушки, разрязани и разтворени. Краищата им трябва да излизат извън формата. Отделете няколко чушки за плънката.
2
В купа смесете натрошеното сирене, настъргания кашкавал и яйцата, и разбъркайте. Прибавете наситнения магданоз. Изсипете половината плънка във формата, сложете отделените чушки и изсипете другата част от плънката. Загънете стърчащите краища на чушките навътре и ги намажете с мазнина.
3
Изпечете терина за около 30-45 минути в загрята на 200 градуса фурна и след като се охлади, го обърнете върху подходяща чиния.
4
Към млякото прибавете смачкания с преса чесън и копъра, посолете и разбъркайте.
5
Сервирайте ястието със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта