Топла супа от бадеми

Дата: 07.08.2012
Източник: Бон Апети
Топла супа от бадеми
 
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. сурови, белени бадеми
1–2 пълнозърнести багети (2 ч. ч. крутони)
2 скилидки чесън
2 ч. ч. пилешки бульон
2 ч. ч. вода
3 с. л. зехтин
1 с. л. оцет
1 връзка магданоз
1 щипка шафран
сол на вкус
готварска сметана за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Топла супа от бадеми
Зехтинът се загрява и в него се сотират бадемите, докато станат златисто кафяви.


2
Топла супа от бадеми 2
После се прехвърлят в блендер и се смилат.


3
Топла супа от бадеми 3
Хлябът се нарязва на кубчета, магданозът и чесънът се наситняват.


4
Топла супа от бадеми 4
Кубчетата хляб се слагат в сгорещен сух тиган и се запичат, докато станат златисти. Прибавят се чесънът, магданозът и шафранът.


5
Топла супа от бадеми 5
След това се слагат в блендера (като се запазва 1/3 за гарниране) при бадемите и се смилат. Добавя се и бульона и се блиндира, докато се получи пюре.

6
Топла супа от бадеми 6
Пюрето се прехвърля в тенджера и налива водата. Кипва се и се оставя да ври на слаб огън, докато се сгъсти. Овкусява се с оцета, разбърква се и се сервира с останалите крутони и малко сметана.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта