Трицветна торта

Дата: 24.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
100 г брашно
120 г краве масло
50 г какао
1/2 ч. л. бакпулвер
150 г захар
2 яйца
1 щипка сол
за ягодовия мус:
500 г ягоди
175 г крем сирене
130 г захар
250 мл животинска сметана
1 пакетче бурбонска ванилова захар (10 г)
1 1/2 пакетче желатин
за белия шоколадов мус:
300 г бял шоколад
250 мл животинска сметана
1/2 пакетче желатин
1 с. л. захар
за декорация:
200 г ягоди
50 г черен шоколад
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Трицветна тортаБлатът се приготвя като маслото се разбива със захарта, докато побелее.
2
Трицветна торта 2Чукват се яйцата и отново се разбива.
3
Трицветна торта 3Прибавят се брашното, какаото, бакпулверът и солта и продължава да се разбива.
4
Трицветна торта 4Сместа се изсипва в застлана с пергаментова хартия форма за торта с диаметър 24 см и се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 20 минути, след което се оставя да се охлади.
5
Трицветна торта 5Ягодовият мус се приготвя като почистените ягоди се нарязват на четвъртинки, поръсват се със захарта (1 с. л. захар се заделя за сметаната) и се оставят да престоят така около 30 минути.
6
Трицветна торта 6След това се пасират и се прецеждат.
7
Трицветна торта 7Желатинът се накисва с малко студена вода, оставя се да набъбне, след което се загрява за кратко в микровълнова фурна.
8
Трицветна торта 8Сметаната се разбива на твърда пяна със заделената захар.
9
Трицветна торта 9Крем сиренето се овкусява с бурбонската ванилова захар.
10
Трицветна торта 10След това се смесва с ягодовото пюре.
11
Трицветна торта 11Добавя се сметаната.
12
Трицветна торта 12Накрая се слага желатинът, като предварително се темперира с част от сместа, за да не стане на бучки.
13
Трицветна торта 13Ягодовият мус се разпределя върху какаовия блат и се прибира в хладилник, за да стегне.
14
Трицветна торта 14Белият шоколадов мус се приготвя като желатинът се накисва в малко студена вода и когато набъбне, се загрява за кратко в микровълнова фурна. Шоколадът се разтопява, а сметаната се разбива със захарта, на твърда пяна.
15
Трицветна торта 15Шоколадът се смесва с желатина и сметаната.
16
Трицветна торта 16Белият мус се сипва върху ягодовия и се оставя в хладилник за 4–5 часа.
17
Трицветна торта 17Черният шоколад за декорацията се разтопява и се сипва в тава. Оставя се да стегне и от него се оформят едри стърготини за украса. Готовата торта се декорира с шоколадовите стърготини и пресните ягоди.

Съвет:
За да не остане сух, по желание блатът за тортата може да се сиропира с кафе, портокалов сок или с друг сироп по избор.

Подобни рецепти:
Коментари (22)
22.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Стана хубава горе долу. Не ми си получи ягодовия мус но пък съм начинаеща и като за първи път - мисля че е добре :)
21.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2015
Позволих си да я променя.мвместо ягоди,сложих малини и крема също от малини го направих. Но трябва на малините малко повече захар. Иначе че пак се получи страхотна
20.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2015
Не е ли красива?!А да знаете пък колко е вкусна! Действайте и опитайте!
19.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2015
Ето я и моята гордост
18.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2015
Стефи, когато печеш без вентилатор трябва да увеличиш градусите с 20.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


273 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта